Alegerea lui Liviu Dragnea la sefia PSD reprezinta intoarcerea baronilor locali la conducere, sustine Opozitia

T.d. | 31.07.2015

Pe aceeași temă

Alegerea lui Liviu Dragnea la sefia interimara a PSD reprezinta re-baronizarea conducerii social-democrate, afirma co-presedintele liberalilor. Alina Gorghiu vede in aceasta situatie “o intoarcere a PSD cu 25 de ani in urma”.

Liviu Dragnea a preluat presedintia interimara a PSD, dupa ce a castigat votul din Comitetul Executiv National. Votul a fost clar in favoarea lui Dragnea, 65 la 18. Contracandidata sa, Rovana Plumb, a pierdut, iar astfel si Victor Ponta – cel care a sustinut-o, a pierdut controlul partidului.

''Pentru mine, solutia Dragnea inseamna o intoarcere a PSD-ului cu 25 de ani in spate, inseamna sustinerea lui Ion Iliescu, pe care ati vazut-o, pentru Dragnea, si inseamna intoarcerea baronilor locali la conducere.

Probabil ca ati vazut ca sprijinul pentru Dragnea a fost de la acestia, i-a reactivat deja intr-o serie de filiale. PNL e destul de putin interesat de macelul din PSD. Din pacate, aceasta lupta interna, extrem de agresiva, intre Dragnea si Ponta si reglarea de conturi in interior afecteaza actul de guvernare. Vorbeam de infrastructura, dar si legat de absorbtia de fonduri europene, cifrele sunt dramatice'', a spus Gorghiu, potrivit HotNews,

Co-presedintele PNL mai vorbeste despre o “problema de integritate” pentru ca “fara sa consider vinovat pe nimeni din PSD, pana nu vad o hotarare definitiva din partea instantelor judecatoresti, cred ca e o problema de onoare si de ce vrei tu sa transmiti ca tara atunci cand liderul principalului partid de pe stanga esicherului politic, care sustine Guvernul, are in frunte un presedinte condamnat si mai are si un premier urmarit penal. Nu cred ca sunt vinovati si le urez succes sa isi demonstreze nevinovatia''.

De altfel, Opozitia a reactionat, tot prin vocea Alinei Gorghiu, la scurt timp dupa alegerea lui Dragnea la sefia interimara a PSD.

 “Asa arata reforma in acest partid”, spunea Gorghiu la putin timp dupa rezultatul votului din Comitetul Executiv National din PSD.

PSD înaintează în criza în care se află de ceva vreme. Ședința de astăzi nu este decât un nou pas în această criză. Ce trebuie să înțeleagă Victor Ponta, PSD și aliații săi de guvernare este că trebuie operată o schimbare în fruntea Guvernului. România nu poate fi condusă de ce se rebutează la PSD

Nu cred că lucrurile în PSD se vor liniști, că taberele se vor reconcilia prea curând. Problema este că disputele din acest partid afectează guvernarea. Mi se pare grav că PSD încearcă, în ultima vreme, să mascheze criza din partid intoxicând opinia publică cu tot felul de proiecte populiste. De fapt, cu toții sunt concentrați în lupta pentru supremație în interiorul partidului, guvernarea devine o chestiune marginală", a mai aratat co-presedintele liberalilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22