Agresiunea de pe Raul Alb: Parchetul General a deschis dosar penal pentru tentativa de omor

M. B. | 30.05.2015

Pe aceeași temă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a deschis un dosar în care se fac cercetări în legătură cu incidentul produs pe Râul Alb, în Geoparcul Dinozaurilor, fiind începută urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire și tentativă de omor, anunță un comunicat al Parchetului General.

 

“Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 24 mai 2015, în jurul orei 13.00, în urma unui incident produs între mai multe persoane în zona satului Coroieşti, comuna Sălaşu de Sus, judeţul Hunedoara, în apropierea locului unde au început lucrări de edificare a unei microcentrale, a rezultat vătămarea a trei persoane, dintre care una a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă” se spune în comunicat.

 

Pe de altă parte, procurorii DNA au efectuat, vineri, percheziții la Agenţia de Protecţie a Mediului Hunedoara, Administraţia Bazinală de Ape Mureş şi Administraţia Geoparcului Dinozaurilor "Ţara Haţegului, pornind de la același incident de pe Râul Alb.

Anchetele privesc fapte de corupție privind aprobarea construirii de microhidrocentrale pe Râul Alb din perioada 2013-2015.

 

La sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, procurorii anticorupţie au solicitat acte referitoare la avizul dat de instituţie pentru construirea de microhidrocentrale pe Râul Alb, din Munţii Retezat, unde a avut loc incidentul dintre activiştii de mediu şi reprezentanţii firmei constructoare.

 

De asemenea, premierul Victor Ponta a condamnat ”cu fermitate” actele de agresiune ce au fost comise asupra activiștilor de mediu, care se documentau despre proiectul hidrocentralei de pe Râul Alb, conform unui comunicat al Executivului.

 

Reamintim că șeful asociației Agent Green, Gabriel Păun, a ajuns la spital, săptămâna aceasta, după ce a fost bătut cu bâte de mai multe persoane în timp ce încerca să se documenteze despre proiectul hidrocentralei de pe Râul Alb din Georparcul Dinozaurilor, din Țara Hațegului. 

 

La atac a asistat și o echipă de jurnaliști de la Deutsche Welle, venită în România pentru a realiza un material pe acest subiect.

Incidentul s-a petrecut în zona Râul Alb - Coroieşti din judeţul Hunedoara.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22