Aflat sub control judiciar, Sebastian Ghita cere audienta la Procurorul General Nitu. Pe cine vrea deputatul sa cheme ca martori

T.d. | 29.06.2015

Pe aceeași temă

Sebastian Ghita nu renunta. Deputatul vrea sa isi sustina cauza in fata Procurorului General al Romaniei. El a inaintat, in acest sens, o petitie catre procurorul-sef al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti si cere o audienta la Tiberiu Nitu.

Sebastian Ghita sustine ca vrea sa ii prezinte Procurorului General “informatii si probe care vizeaza o situatie extrem de grava”. Deputatul se afla sub control judiciar si are interdictia de a parasi Ploiestiul si de a-si exercita calitatea de deputat in Parlament.

Potrivit petitiei prezentate de Stiri pe surse, Sebastian Ghita sustine ca ii va cita ca martori pe premierul Vctor Ponta, pe coordonatorul politic al PSD Liviu Dragnea, dar si pe vicepremierul Gabriel Oprea si fostul presedinte Traian Basescu.


Petitia lui Sebatian Ghita:

"Domnule Procuror Şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

Subsemnatul Sebastian Aurelian Ghiţă, deputat în Parlamentul României, rog să-mi facilitaţi o audienţă la domnul Procuror General al României, domnul Tiberiu Niţu.

Menţionez că doresc să prezint informaţii şi probe care vizează o situaţie extrem de gravă care se petrece astăzi în România.

Am convingerea fermă că nu pot dezvălui aceste aspecte unei alte persoane deoarece mă tem pentru mine şi pentru familia mea şi pentru cunoscuţii mei, având în vedere gravitatea lucrurilor.

Din cauza interdicţiei de a părăsi Ploieştiul mă văd nevoit să apelez la dumneavoastră pentru a obţine această audienţă. Menţionez că printre persoanele pe care le voi enumera ca martori sunt: Victor Ponta, Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi încă un număr de persoane care au participat împreună cu mine la evenimentele pe care vreau să le descriu.

Consider că la momentul citării voi obţine permisiunea de a părăsi Ploieştiul.

Vă rog să trimiteţi această cerere Procurorului general al României.

Vă mulţumesc".

 

In aceasta privinta, Ghita a vorbit despre o “situatie criminala”.

”Nu am depus o plângere privind abuzuri. Am făcut o petiție. Am cerut să fiu primit de procurorul general al Românie pentru că este singurul om căruia pot să-i prezint informațiile pe care le am, ce se întâmpla azi in România, ce i se întâmplă primului-ministru și ce mi se întâmplă mie.

Si pentru ca persoanele sunt așa de importante, nu puteam să mă duc la DNA sau în altă parte, ci la procurorul general pentru că situația este criminală. Am date și probe. Nu vreau să denunț abuzurile dlui Onea și ceea ce se întâmplă la DNA Prahova”, a spus deputatul, la Romania TV.

De asemenea, lui Ghiţă i-a fost interzisă exercitarea funcţiei de deputat, aceasta reprezentand o premieră în România. Ghiţă a anunţat că va cere conducerii Camerei Deputaţilor să sesizeze Curtea Constituţională în acest caz.

Totusi, Ghita va trebui sa ramana sub control judiciar cel putin pana la jumatatea lunii august, pentru ca data de 16 august a fost dispusa initial pentru aceasta masura. Deputatul a facut o plangere in acest sens la procurorul-sef al sectiei de urmarire penala din DNA, respectiv procurorului superior celui de caz, insa cererea i-a fost respinsa.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22