Adrian Papahagi, despre retragerea titlului de Principe nepotului lui Mihai: Casa Regala a fost confiscata de securisti

Fara Autor | 11.08.2015

Pe aceeași temă

Adrian Papahagi, membru al partidului M10, înființat de Monica Macovei, susține într-o postare pe Facebook, comentând excluderea Principelui Nicolae din linia de succesiune la Coroana României, că familia regală "a fost confiscată de securiști".

 

Papahagi este de părere că această Casă Regală nu mai reprezintă nimic pentru România, iar de acest lucru se face vinovat Radu Duda, cel care a cedat "în fața lui Iliescu pentru niște restituiri".

 

"După cum spuneam, când mă înjurau monarhiștii: Casa Regală a fost confiscată de securiști. A fost infiltrată, anexată, compromisă simbolic. Această familie regală nu mai reprezintă nimic pentru România de când a acceptat mezalianța cu Duda, de când a cedat în fața lui Iliescu pentru niște restituiri, de când i-a cultivat pe Voiculescu, Antonescu și Ponta, de când a luat partea USL și a credibilizat revoluția borfașilor.

Ca medievist și conservator, sunt monarhist în sufletul meu. Consider monarhia mai legitimă, mai încărcată simbolic, mai legată de sacru, mai valorizantă pentru națiune și chiar mai puțin costisitoare decât republica. Mi-ar fi plăcut ca România să rămână monarhie. Dar acum ideea monarhică a fost compromisă pentru o lungă bucată e vreme", scrie membul Papahagi.

El consideră că securiștii, speriați că Băsescu și îngroziți de faptul că la conducerea țării ar putea veni tot un președinte jucător, au ținut în viață ideea monarhică, ca alternativă de avarie. Cum actualul șef al statului s-a arătat un conducător mai mult decât permisiv, securiștii pregătesc o republică parlamentară, cu președinte "decorativ".

 

"PS: Am o teorie, care s-ar putea să fie pură speculație sau nu. Securiștii au ținut ideea monarhică în viață ca alternativă de avarie. I-a speriat Băsescu și ideea că ar mai putea avea încă 10 ani de-a face cu un președinte jucător, care să-i împiedice să conducă singuri țara. N-a fost cazul, au un președinte de formă. Acum pot clasa dosarul monarhic și pot pregăti o republică parlamentară, cu președinte decorativ.

În ce privește monarhia, cu Nicolae eliminat și Regele la sfârșitul vieții, mai rămâne doar prințișorul de operetă Duda. Căruia băieții îi vor finanța luxul, ca mulțumire pentru compromiterea definitivă a acestei Case Regale", mai scrie Adrian Papahagi, pe Facebook.

 

CITITI SI: Principele Nicolae antrena pentru supravietuire copiii dezavantajati din Kenya - un motiv pentru retragerea lui din linia de succesiune regala

 

Fostul principe Nicolae, dupa excluderea sa din succesiunea la tron: Decizia este binevenita. Aceasta pozitie impunea un mod de a-mi conduce viata pe care gasesc dificil sa il accept

 

UPDATE. Regele Mihai i-a retras titlul de Principe nepotului sau Nicolae si l-a inlaturat de la succesiunea coroanei

 

Consilier al Casei Regale, despre retragerea titlului Principelui Nicolae: Nu s-a adaptat rigorilor postului. Nu este o pedeapsa

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22