Administratia Prezidentiala va analiza cererea de gratiere a lui Ridzi

T.d. | 28.05.2015

Pe aceeași temă

Administratia Prezidentiala va analiza dosarul primit, joi, privind o cerere de gratiere a fostului ministru Monica Iacob Ridzi, pentru a stabili daca intruneste conditiile de inregistrare ca cerere de gratiere.

Dosarul care cuprinde cinci bibliorafturi va fi analizat in vederea stabilirii masurii in care poate fi inregistrat ca cerere de gratiere, arata Palatul Cotroceni, potrivit Romania Libera.

Procedurile prevad ca, daca va fi inregistrat la Administratia Prezidentiala, dosarul va merge la Ministerul Justitiei care trebuie sa dea un aviz privind cererea de gratiere.

Condamnata in februarie la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, Monica Iacob Ridzi a depus, joi, o cerere de gratiere la Administratia Prezidentiala.

Cererea fostului ministru al Tineretului si Sportului a fost depusa de sotul ei, Tiberiu Ridzi, primarul orasului Petrosani.

Anterior, Monica Ridzi a depus si o cerere de intrerupere a pedepsei pe caz de boala, care se va judeca la inceputul lunii iunie la Tribunalul Ilfov.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22