Adevarul: Dupa motiune, Ponta a participat la deschiderea Jocurilor de la Baku, o ceremonie boicotata de liderii europeni

M. B. | 12.06.2015

Pe aceeași temă

După respingerea moțiunii de cenzură depusă de PNL, premierul Victor Ponta a plecat la Baku, unde a participatalături de Vladimir Putin la deschiderea Jocurilor Europene, un eveniment boicotat de “liderii europeni cu greutate”, scrie Adevărul.

 

După anunțarea căderea moțiunii, premierul Victor Ponta a declarat că e  momentul ca Executivul să își vadă de treabă. ”Avem Guvern, avem majoritate, haideți să ne apucăm de treabă, toate celelalte lucruri le discutăm de luni”, a spus Victor Ponta.

 

Cu toate acestea, jurnaliștii de la Adevărul l-au surprins pe premier în tribuna oficială de la Baku,exact ăn spatele lui Valdimir Putin.

 

La Baku au fost prezenţi, în afară de Valdimir Putin și Ponta, Alecsandr Lukaşenko - preşedintele dictator al Belarusului, liderul Turciei - Recep Erdogan și preşedinţii Serbiei şi Muntenegrului.

 

Liderii europeni refuză să participe la aceste Jocuri din cauza nerespectării de către Puterea din Azerbaidjan a drepturilor omului și a represiunii declanșate la adresa presei independente.

 

Înainte de debutul jocurilor de la Baku, scrie Adevărul, ministrul de externe azer a ameninţat că vă respinge acreditarea tuturor jurnaliştilor care scriu "împotriva integrităţii teritoriale, a suveranităţii şi independenţei Azerbaidjanului".

 

Nefrecventabil este, pentru europeni, și Lukașenko, liderul autoritar al Belarusului, care apare și el lângă Ponta.

 

Ponta s-a mai compromis și anul trecut, când a apărut în fotografii alături de Viktor Ianukovici (fostul președinte al Ucrainei, care a fugit din țară de frica poporului), la ceremonia oferită de Putin în deschiderea Jocurilor Olimpice de Soci boicotate de liderii europeni.

 

Atunci, Ponta nici nu a realizat greșeala și a postat pe Facebook o fotografie care, ulterior, a fost scoasă:

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22