DNA solicita Senatului inscrisurile Comisiei de Regulament​ din 2014 si 2015

P.c. | 26.05.2015

Pe aceeași temă

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat astazi Senatului sa puna la dispozitia DNA, pana maine 27 mai, toate inscrisurile intocmite in 2014 si 2015 de Comisia pentru Regulament a Senatului Romaniei, relateaza Hotnews


"Refuzul de punere la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie a inscrisurilor aratate mai sus constituie infractiunea de obstructionarea justitiei prev. de art. 271 alin. 1 lit. b C.p" mai precizeaza DNA in document.

 

DNA solicita Senatului documente legate de votul in cazul Sova

 

DNA a solicitat, in 20 aprilie, Senatului Romaniei, documentele legate de votul in cazul lui Dan Sova. DNA a trimis Senatului doua solicitari, una legata de cazul Dan Șova și o alta care se refera la toate cererile de urmărire penală, reținere sau arestare preventivă, din 2014 si 2015. In solicitarea trimisa astazi se precizeaza ca refuzul de a trimite DNA aceste documente implica infractiunea de obstructionare a justitiei, infractiune pedepsita de Codul Penal.

 

 "Direcția Națională Anticorupție revine cu o nouă cerere adresată președintelui Senatului dl. Călin Popescu Tăriceanu prin care solicită predarea, în cel mai scurt timp, a unor înscrisuri necesare cauzei în care senatorul ȘOVA DAN-COMAN este cercetat cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. (detalii comunicat 494 din 13 martie 2015).

 

DNA a cerut predarea urmatoarelor documente:

     

1. Tuturor înscrisurilor întocmite de Senatul României ca urmare a cererii DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Șova Dan Coman;

2. Tuturor înscrisurilor întocmite de Senatul Românei în anii 2014 și 2015, ca urmare a cererilor DNA pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție în perioada 2014-2015.

Cererea de predare de inscrisuri adresata presedintelui Senatului de catre procurorii DNA se intemeiaza pe dispozitiile art. 170 alin 1 Cod Procedura Penala, potrivit caruia“In cazul in care exista o suspiciune rezonabila cu privire la pregatirea sau savarsirea unei infractiuni si sunt temeiuri de a se crede ca un obiect ori un inscris poate servi ca mijloc de proba in cauza, organul de urmarire penala sau instanta de judecata poate dispune persoanei fizice sau juridice in posesia careia sa afla sa le prezinte si sa le predea, sub luare de dovada”.

In cerere se mai arata ca “refuzul de punere la dispozitia DNA a inscrisurilor solicitate constituie infractiunea de obstructionare a Justitiei (art. 271, alin. 1, lit. b, Cod Penal)”.

 

Senatul a trimis documentatia solicitata catre DNA

 

Senatul a trimis in aprilie documentatia ceruta de DNA: "In jurul orei 12.00 au plecat de la noi cu seful serviciului juridic prin ordin al secretarului general, semnat", a declarat Secretarul Senatului, Ion Vargau, potrivit HotNews.

 

Tariceanu, presedintele Senatului, sustinea atunci ca institutia va da curs cererilor DNA privind documentatia solicitata. Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca Biroul Permanent urma sa dispuna ca secretariatul general al institutiei sa trimita toate inscrisurile solicitate de Directia Nationala Anticoruptie.
 

CITESTE SI:

Tariceanu, critici dure la adresa DNA: Un ASALT asupra valorilor fundamentale democratice. Libertatea individuala este desconsiderata

RFI Tăriceanu: Parlamentul are un DREPT SUVERAN legat de încuviinţarea urmăririlor penale si a arestărilor. Poate SA DEA sau SA NU DEA aviz favorabil

Tăriceanu: Parlamentarii voteaza aşa cum cred si NU ASCULTA ORDINE de la nimeni

Presedintele Senatului cere eliminarea MCV. Tariceanu, la Bruxelles: Mecanismul, un fel de tinta in miscare. Sa pregatim terenul pentru incheierea MCV

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22