ActiveWatch: Antena 3 si Romania TV, cele mai grave abuzuri in ziua votului

T.d. | 18.11.2014

Pe aceeași temă

ActiveWatch, asociatie pentru libera exprimare si libertatea presei, transmite intr-un comunicat ca televiziunile Antena 3 si Romania TV au avut cele mai grave abateri in ziua votului la alegerile prezidentiale. Cele doua televiziuni “au sfidat pe parcursul întregii zile reglementările în vigoare, promovând mesaje şi informaţii care vizau mobilizarea electoratului în favoarea candidatului Victor Ponta“, transmite ActiveWatch care a sesizat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) in acest sens.

De asemenea, organizatia consideră că cele două posturi de ştiri au încheiat campania electorală într-o manieră „nedemnă şi iresponsabilă, prin asumarea făţişă a opţiunilor politice şi ideologice“, potrivit Adevarul.

Potrivit comunicatului, mai grav este faptul că cele două televiziuni nu s-au limitat doar la susţinerea candidatului PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, ci „au mizat excesiv“ pe defăimarea contracandidatului Klaus Iohannis, desemnat de ACL.

Totodată, ActiveWatch consideră că duminică, Antena 3 şi România TV „au picat încă o dată examenul la educaţie civică şi au demonstrat că sunt tributare unor modele de comunicare specifice regimurilor politice autoritare“.

Prin dezinformare, tentative de influenţare a opţiunilor de vot, dar şi de instaurare a panicii morale, cele două televiziuni redeschid o veche rană a mass-media româneşti: politizarea accentuată la nivel de breaslă şi lipsa de coeziune în adoptarea şi în asumarea unor minime norme profesionale. În opinia noastră, Antena 3 şi România TV au abandodat în repetate rânduri interesul public, abandonându-se intereselor unui actor politic“, se mai arată în comunicat.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22