ACTA nu va aduce prejudicii utilizatorilor de Internet din Romania, spune ORDA

Ziare.com | 15.02.2012

Pe aceeași temă

Acordul multilateral antipiraterie (ACTA) nu va aduce prejudicii personale utilizatorilor de Internet si nu va atrage masuri suplimentare acestora. Anuntul a fost facut miercuri, intr-o conferinta de specialitate, de Razvan Casmoiu, directorul Directiei de expertiza si constatari din cadrul Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA), citat de Ziare.com.

 
"Din punct de vedere al Legii nr. 8, a drepturilor de autor si a drepturilor conexe din Romania, semnarea acestui acord nu va aduce modificari acestei legi. Consideram ca acest acord nu va aduce prejudicii personale utilizatorilor de Internet si nu va atrage masuri suplimentare utilizatorilor de Internet", a afirmat Casmoiu.
 
Reprezentantul ORDA a adus in discutie o serie de precizari comparative intre prevederile din ACTA si cele din Legea drepturilor de autor si a drepturilor conexe din Romania.
 
Cinci state ale UE nu au semnat ACTA
 
Romania a semnat, pe data de 26 ianuarie, alaturi de alte 21 de state membre UE, acordul international antipiraterie de protejare a drepturilor de autor, ACTA.
 
Acordul, ce ar urma sa fie ratificat de Parlamentul European in luna iunie, a fost semnat, printre altele, de: Polonia, Finlanda, Franta, Irlanda, Italia, Portugalia, Romania, Grecia, SUA, Canada si Coreea de Sud.
 
Germania, Olanda, Estonia, Cipru si Slovacia sunt singurele state din UE care nu au semnat ACTA.
 
Documentul este un acord care urmareste sa armonizeze standardele internationale privind protectia drepturilor celor care produc muzica, filme, medicamente, moda si o serie de alte produse care cad deseori victime furturilor de proprietate intelectuala.
 
ACTA vizeaza, de asemenea, pirateria online de filme si muzica. Cei care se opun acordului se tem ca acesta va permite autoritatilor sa blocheze continutul pe internet.
 
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22