Școala pentru Democrație 2014

Fara Autor | 24.07.2014

Pe aceeași temă

Expert Forum (EFOR) si partenerii săi au deschis apelul de participare la o nouă ediție a Școlii pentru Democrație, un seminar non-formal care se va desfășura la Pensiunea Brandeberg, Șimon (Bran), județul Brașov (România) între 22 și 28 august 2014Școala este dedicată democratiei și statului de drept și se desfășoară în contextul mișcărilor civice din regiune și al apropierii Republicii Moldova și Ucrainei de Uniunea Europeană.
 
Școala pentru Democrație este un program intensiv destinat unui număr de 21 de tineri din România și Republica Moldova care oferă explicații, soluții și instrumente pentru a înțelege, monitoriza, contribui la prevenirea cheltuirii clientelare a banului public, utilizării procedurilor netransparente folosite de guverne privind politicile publice și nerespectării drepturilor omului. Tinerii vor înțelege mai bine cum funcționează guvernarea, cum se construiesc relațiile de putere, ce sunt oligarhii și mecanismele clientelare și cum funcționează relațiile între state la nivel regional și în relație cu Uniunea Europeană de la experți, activiști din societatea civilă și instituții publice din România.
 
Seminaruaduce laolaltă tineri cu potențial de lideri pentru a schimba experiență și pentru a învăța despre instrumente practice legate de teme transversale ale actului de guvernare precum transparența decizională, politicile publice sau participarea publicăMai mult, tinerii vor învăța cum să identifice și să rezolve problemele legate de guvernarea unei comunități, cum să scrie un proiect și să îl implementeze, fiind susținuți logistic si financiar.

 
Pentru a participacei interesați trebuie să trimită până la 31 iulie un curriculum vitae, o scrisoare de intenție de maximum o pagină și un eseu de cel mult două pagini despre ce înseamnă să fii lider și despre cum ar produce o schimbare în comunitatea sau regiunea din care vin. Participanţii trebui să aibă vârsta între 20-30 de ani. Propunerea trebuie să includă argumente și detalii privind identificarea nevoii, planul de acțiune și potențiali aliați și susținători. Participanții selectați vor fi anunțati până pe data de 3 august.
 
Informații despre procedura de participare, facilitatori și invitați, istoricul școlii de vară, precum și despre organizații pot fi consultate pe pagina web www.expertforum.ro/scoala-pentru-democratie-2014.
 
Pentru detalii suplimentare, îl puteți contacta pe Septimius Pârvu, Coordonator proiect, Expert Forum pe adresa septimius.parvu@expertforum.ro sau la telefon 0737.748.667.
 
ȘCOALA PENTRU DEMOCRAȚIE este un program al Expert Forum,  susținut de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și Ambasada Canadei la București, implementat in parteneriat cu British Council.

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22