Codrin Ștefănescu vrea să-l dea în judecată pe președintele completului care judecă dosarul Zambaccian, Ionuț Matei

D.g. | 19.12.2013

Pe aceeași temă

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a declarat joi că este hotărât să-l dea în judecată pe președintele completului de cinci judecători din dosarul Zambaccian, Ionuț Matei, care l-a dat afară din sala de judecată, informeaza Agerpres.

"Președintele acestui complet, după ce i-a pus la punct pe avocații apărării și le-a spus să stea în băncuțele lor, m-a văzut pe mine în spatele sălii și mi-a spus: 'Domnul acela cu chelie, ridicați-vă în picioare. Dumneavoastră vă hliziți în sala de judecată? Vă rog să părăsiți sala. Și colegul dumneavoastră de suferință, tot ăla chel, vă rog să părăsiți și dumneavoastră sala', evident că m-am simțit jignit", a declarat Ștefănescu, după ce a părăsit sala de judecată.

El a spus că un astfel de incident este inimaginabil și senzația sa este că această nervozitate arată că este vorba de un proces politic și că lucrurile sunt deja antamate într-o formă sau alta.

"Modul în care s-a comportat cu toți avocații aceștia recunoscuți la nivel internațional este inimaginabil. (...) Suntem hotărâți să-l dăm în judecată pe președintele completului", a mai afirmat Codrin Ștefănescu.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat joi, pentru 6 ianuarie, pronunțarea în dosarul Zambaccian în care fostul premier Adrian Năstase este judecat pentru luare de mită și șantaj, alături de soția sa Daniela Năstase, acuzată de complicitate la luare de mită și fostul inspector ITC Irina Jianu.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22