Şeful Intact, dus cu MANDAT la DNA. ŞANTAJ. Este cercetat PENAL pentru SANTAJ.

Fara Autor | 30.05.2013

Pe aceeași temă

UPDATE DNA a transmis un comunicat in care anunta ca procurorii institutiei "efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Alexandrescu George Sorin", sub acuzatia de santaj.

Potrivit Romania libera, el este audiat şi cel mai probabil va fi confruntat cu denunţătorul, Ioan Bendei, administratorul operatorului de televiziune RCS&RDS.

Probele principale ale acuzării ar fi interceptările telefonice şi ambientale, precum şi  acte oficiale impuse de cel învinuit de şantaj, respectiv de Sorin Alexandrescu. Nu este exclusă reţinerea lui Alexandrescu în această seară, spun surse judiciare.


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatul ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de santaj.

Procurorii il acuza pe Sorin Alexandrescu ca ar fi constrans un administrator al unei firme sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza.

Antena 3, Evz si B1 TV scriu ca firma respectiva ar fi compania de cablu RCS - RDS, cu care trustul media al lui Dan Voiculescu a dus un lung razboi in ultimii ani. Potrivit comunicatului DNA, presupusul santaj ar fi avut loc in perioada 16 aprilie-24 mai a.c..

 

COMUNICAT DNA


Din rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrans un administrator al unei societati comerciale sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza.

Dosarul a fost constituit ca urmare a denuntului partii vatamate.


Inculpatului Alexandrescu George Sorin i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.


Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
 

Cine e George Alexandrescu

  • Sorin Alexandrescu este CEO Antena TV Group, din care fac parte posturile Antena 1, Antena 2, Euforia si GSP TV, dar nu si Antena 3, postul de stiri fiind operat de o companie separata, condusa de Mihai Gadea.
  • Sorin Alexandrescu, fost sef la Kandia-Excelent, a venit initial la conducerea Antena 1 in octobrie 2009, preluand ulterior conducerea Antena Group. El a parasit acest post in septembrie 2011, fiind inlocuit de Adrian Nanulescu, fost director business-to-business la Orange. Nanulescu nu a rezistat, insa, mai mult de jumatate de an la conducerea Antena Group, iar in martie anul trecut Sorin Alexandrescu a revenit in functia de CEO la Antena, exact in momentul in care exploda cel mai dur episod din conflictul acestui trust cu operatorul de cablu RCS&RDS, conflict soldat cu scoaterea Antenelor de pe platforma de satelit Digi. (Sursa: HotNews.ro)

 

Cum se apara Antenele

Initial, Antena 3 a anuntat ca Sorin Alexandrescu a fost condus la sediul DNA in aceasta dimineata, lucru care s-a petrecut "in urma unei operatiuni de forta declansata de DNA", "sub pretextul unor simple audieri".

Antena 3 sustine ca "pe parcursul intrevederii, calitatea sa de martor a fost brutal transformata in cea de invinuit"

Ziaristii de la Trustul Intact acuza o incercare de fabricare a unui dosar de santaj. Radu Tudor afirma,ca: "Este o incercare disperata a oamenilor lui Basescu de a gasi ceva in trustul INTACT".

Oana Stancu, realizator la Antena 3, vorbeste, la B1 TV, despre o "chestiune foarte ingrijoratoare si foarte grava" si de o "razbunare personala", in conditiile in care actualul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost obiectul a numeroase emisiuni critice ale acestui post de televiziune.

Aceasta a precizat ca premierul Victor Ponta "S-a si rugat de dl (Calin) Nistor sa fie adjunct la DNA".

"Traim din nou abuzurile pe care acesti procurori s-au invatat sa le faca", a concluzionat Oana Stancu.

 

Santajul ar fi la compania RCS-RDS

B1 TV a anuntat ca Sorin Alexandrescu este acuzat de coruptie. Potrivit B1, care citeaza informatii neoficiale, pare sa fie vorba despre o plangere facuta de RCS-RDS, iar in urma acelei plangeri SRI si DNA ar fi organizat o actiune de supraveghere a convorbirilor telefonice si personale purtate de Sorin Alexandrescu.

Cele două trusturi au intrat în conflict după ce RDS-RCS a eliminat din pachetul de televiziune prin satelit posturile Antena 1 şi Antena 3. RDS a acuzat grupul Intact că i-a cerut o sumă imensă pentru a-i da dreptul să retransmită aceste posturi, în timp ce Intact vorbea  despre o acţiune cu iz politic

In primavara anului trecut, RCS&RDS a decis sa scoata posturile Intact din grila de satelit Digi, invocand faptul ca Intact a cerut sapte milioane de euro pentru retransmisia acestor posturi, suma considerata mult prea mare de RCS.

Incidentul a fost precedat de numeroase tensiuni intre Intact si operatorul de cablu si satelit, starnite cu doi ani inainte, pe seama parteneriatului extrem de scump pentru difuzarea meciurilor din Liga 1 pe GSPTV. In conditiile scoaterii Antenelor din grila Digi, partile s-au dat reciproc in judecata si s-au reclamat la diverse autoritati ale statului, acuzandu-se public de santaj si cerandu-si reciproc daune de zeci de milioane de euro sub diverse pretexte.

 

PRECEDENT

In 2011, un fost angajat al trustului Intact, Stelian Negrea, a facut o serie de declaratii publice despre un departament de investigatii sub directa supraveghere a fostului sef al Antena Grup, Codrut Seres. Potrivit lui Negrea, departamentul avea drept scop sa stranga informatii “la comanda” despre diverse persoane si companii. “Mi s-au solicitat informatii despre firme care aveau contracte de publicitate cu pro TV si nu cu Antena”, spunea, intre altele, Stelian Negrea la CNA, intr-o audiere ce a avut loc in acea perioada.

Citeste si Botnita lui Felix
 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22