20 de membri PSD Satu Mare, la audieri la DNA, ca urmare a inregistrarii in care Mircea Govor ii ameninta pe sefii de deconcentrate

T.d. | 14.11.2014

Pe aceeași temă

20 de membri ai PSD Satu Mare au fost chemati la audieri la DNA Oradea, ca urmare a aparitiei in presa a unei inregistrari in care “baronul” social-democrat Mircea Govor apare tipand si amenintandu-si colegii de partid dar si directorii de scoli, sefii de deconcentrate si preotii din judet, dupa ce Victor Ponta a pierdut primul tur al alegerilor prezidentiale la nivelul judetului, potrivit Gandul.

Pe 13 noiembrie, 20 de membri ai organizaţiei judeţene a PSD Satu Mare s-a prezentat la DNA Oradea pentru audieri în dosarul în care Mircea Govor este investigat pentru infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

Vineri  se pare că va avea loc o nouă serie de audieri la care au fost chemaţi alţi membri PSD, iar luni, 17 noiembrie, Mircea Govor, şeful PSD Satu Mare, va fi cel audiat.

Toate aceste audieri au loc după ce ”baronul de Satu Mare” a fost inregistrat într-o şedinţa de partid în timp ce şi-ar fi ameninţat colegii că vor avea de suferit dacă Victor Ponta nu va câştiga prezidenţialele. În înregistrarea audio, Govor susţine că a vorbit cu „preasfinţitul” şi că preoţii se vor implica în campania electorală de partea lui Victor Ponta.
 

“Stati si muriti, asta e viata”

O stenograma a sedintei PSD Satu Mare dupa turul 1 al alegerilor, obtinuta si publicata de Gandul, arata cum seful organizatiei judetene, Mircea Govor, care e si vicepresedinte al Consiliului Judetean, ii ameninta pe membrii de partid cu rezultate slabe la turul 1: primari, consilieri, directori de deconcentrate sau directori de scoli.

"Deci nu se mai poate. Daca vreti sa lucram bine impreuna, bine, daca nu cu asta basta. (...) Cei care nu veti avea rezultate in turul doi, cat sunt eu in Consiliul Judetean si cat am posibilitate, nu o sa primiti niciun cinci bani. Cand se repartizeaza bugetul - zero si garantez ca niciunul nu mai primeste nimic. Stati si muriti, asta e viata. (...) Si-o spun foarte clar. Toti directorii de deconcentrate care au fost numiti politic, directorii de scoli, toti care au fost numiti politic daca nu participa efectiv la campanie, pleaca acasa", le spune Mircea Govor, potrivit unei inregistrari obtinute de Gandul.

Cu taierea fondurilor au fost amenintati si reprezentantii bisericii, cu care, sustine Govor, a discutat pentru sprijin pe 16 noiembrie. In inregistrare se poate auzi planul pe care il face seful PSD Satu Mare il face pentru duminica alegerilor in care cere mobilizare maxima a activului de partid in fata sectiilor de votare, unde sa-i sfatuiasca pe oameni sa voteze cu Ponta.
 

Dragnea: Govor, un om glumet

Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, a declarat ca presedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor este cercetat de DNA pentru niste "asa-zise declaratii" si ca Govor "e un om foarte glumet", cu privire la inregistrarea in care Govor apare amenintandu-i pe membrii de partid si sefii de deconcentrare cu taierea fondurilor daca Ponta nu castiga alegerile prezidentiale.

"DNA il ancheteaza pentru niste declaratii sau asa-zise declaratii. E o inregistrare aparuta. Sa-l cerceteze, nu stiu ce a facut", a spus Dragnea.

Jurnalistii i-au mentionat ca Govor obliga sefii de deconcentrate sa se implice in campania lui Victor Ponta, iar Dragnea a raspuns: "Din cate am auzit eu, Mircea Govor avea instrumente de tortura de la inchizitie si ii schingiuia". Pe de alta parte, la precizarea jurnalistilor ca Govor ii ameninta pe cei din judet ca nu le mai da functii, Dragnea a replicat: "Govor e un om foarte glumet".

DNA Oradea s-a autosesizat dupa ce site-ul Gandul a publicat inregistrarea si stenogramele discutiilor purtate de seful PSD Satu Mare, Mircea Govor, cu primari, directori de scoli si de deconcentrate din judet, in care liderul PSD ii ameninta si pe acestia ca nu vor mai primi nici un ban de la Consiliul Judetean daca nu scot rezultate bune pentru Victor Ponta la turul 2 al alegerilor. Potrivit unui comunicat, DNA arata ca procurorii il cerceteaza pe Mircea Govor pentru "folosirea influentei in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22